Adžika 30 g GREŠÍK Dobré koření
Adžika je kavkazské, aromatické, ne příliš ostré koření, vhodné na dušená a pečená masa, grilování kuřat a do masových směsí.
Balení: 30 g
Složení: paprika, koriandr, kopr, jedlá sůl (max. 13 %), česnek, bazalka, pískavice, máta, bobkový list, majoránka, celer, petržel, saturejka, chilli
Výrobek obsahuje celer.
Adžika je kořeněná papriková omáčka, která pochází z Kavkazu a získala popularitu po celém světě. Adžika je tradičně vyrobená z červených paprik, česneku, soli, koření a bylinek, jako jsou koriandr, kmín a petrželka. Existuje mnoho variant adžiky, přičemž některé jsou mírné a jiné velmi pálivé.
Adžika se používá jako koření k různým pokrmům, jako jsou masová jídla, omáčky, sýry, marinády a saláty. Také se používá jako samostatný příloha ke grilovanému nebo pečenému masu.
Adžika má mnoho zdravotních výhod, protože obsahuje antioxidanty a vitamíny. Například papriky jsou bohaté na vitamín C a kapsaicin, což může pomoci snížit riziko srdečních onemocnění, zlepšit trávení a podpořit imunitu. Adžika také obsahuje česnek, který může pomoci snížit krevní tlak a cholesterol a zlepšit kardiovaskulární zdraví.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Související produkty
Do polévek, zeleninových a bramborových jídel, bešamelových omáček a bylinkového másla. Balení: 20 g
Laurus nobilis Do polévek a omáček, zejména smetanových a rajské, též k nakládání hub a zeleniny. Balení: 10 g
Do pečiva, bramborové kaše, bílé polévky, ragú. Balení: 3 ks
Zvýrazňuje chuť jak sladkého, tak slaného jídla. Do pečiva, asijské kuchyně. Výborný do kávy. Balení: 15 g
K přípravě ryb, pečených a dušených mas. Balení: 30 g
Má jemnou, kořenitou chuť a vůni. Balení: 50 g
Do salátů, majonéz, marinád, nádivek do drůbeže, omelet, též k nakládání zeleniny. Balení: 15 g
Cinnamomum verum Do svařeného vína, kompotů, masitých pokrmů v asijské kuchyni. Skořice ceylonská má mnohem jemnější chuť než běžně používaná skořice čínská. Balení: 15 g
Velmi jemná chuť a vůně. Vhodný na ryby, zeleninové saláty, do omáček a na všechna masa. Balení: 25 g
Podobné produkty
Aromatické, mírně ostré kari. Čerstvě namleté se skvěle hodí k dochucení asijských jídel. Balení: 40 g
Aromatické, mírně pikantní kari, pro přípravu polévek, omáček, rýže, drůbeže a ryb. Balení: 50 g
6 druhů koření: Bylinky do polévky, Grilovací byliny, Maďarské koření, Na špagety, Peperoncino, Provensálské koření Balení: 55 g
Pikantní, mírně ostré koření na maso a omáčky. Balení: 30 g
Ideální do mlýnků na pepř. Osvěží vůní, chutí i barevností všechny pokrmy. Balení: 50 g
Opečený chléb potřete olivovým olejem a posypte Bruschettou. Balení: 30 g
K dochucení polévek, omáček a dušených jídel. Balení: 20 g
Velmi originální středně ostré jihoafrické koření na dušenou zeleninu, pikantní omáčky a různou úpravu mas. Balení: 40 g
Pikantní byliny s pepřem na maso a zeleninu. Balení: 40 g