Římský kmín celý 30 g GREŠÍK Dobré koření
Do mexické, indické a arabské kuchyně. Před použitím je vhodné kmín opražit. Chuť římského kmínu je výrazná, pronikavá, velmi kořenitá.
Balení: 30 g
Římský kmín celý 30 g GREŠÍK Dobré koření
Složení: nažky římského kmínu (šabrej kmínovitá) - Cuminum cyminum
Římský kmín, také nazývaný kmin římský nebo kumin, je aromatická bylina, která se používá jako koření v kuchyních po celém světě. Římský kmín má kořeněnou a oříškovou chuť, která se při vaření uvolňuje a dodává jídlu charakteristickou chuť.
Římský kmín se používá k dochucení mnoha různých jídel, jako jsou polévky, omáčky, pečená a grilovaná masová jídla, zeleninová jídla a také k výrobě kořenící směsi ras el hanout. V některých kuchyních, jako například v indické a mexické kuchyni, je římský kmín používán velmi často.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Související produkty
Jemně pálivá směs na kuřecí maso, pokrmy asijské kuchyně. Balení: 50 g
Aromatické, mírně pikantní kari, pro přípravu polévek, omáček, rýže, drůbeže a ryb. Balení: 50 g
Pikantní byliny s pepřem na maso a zeleninu. Balení: 40 g
Ochutí a zvýrazní chuť polévek a bílých omáček. Balení: 60 g
Do polévek, salátů, pomazánek a omáček, též pod svíčkovou.
Ideální do mlýnků na pepř. Osvěží vůní, chutí i barevností všechny pokrmy. Balení: 50 g
Mírně pálivé koření vhodné na grilované či pečené kuře a krůtu. Balení: 50 g
Pro přípravu perníků a cukroví. Balení: 40 g
Adžika je kavkazské, aromatické, ne příliš ostré koření, vhodné na dušená a pečená masa, grilování kuřat...
Podobné produkty
Do omáček, polévek, při marinování masa a ryb, k nakládání hub a zeleniny. Balení: 30 g
Do indické a čínské kuchyně, ideální na ryby, nakládanou zeleninu a houby. Balení: 30 g
Typické použití - do asijské a jihoamerické kuchyně. Balení: 40 g
Do polévek, zeleninových a bramborových jídel, bešamelových omáček a bylinkového másla. Balení: 20 g
Do polévek, omáček, zeleninových pokrmů a dušených mas. Balení: 100 g
Pro všestranné použití v kuchyni. Je jemnější než čerstvá cibule. Balení: 30 g
Na ochucení grilovaných a dušených mas. Balení: 40 g
Zvýrazňuje chuť jak sladkého, tak slaného jídla. Do pečiva, asijské kuchyně. Výborný do kávy. Balení: 15 g
Allium cepa Pro všestranné použití v kuchyni. Je jemnější než čerstvá cibule. Balení: 60 g
Do polévek, gulášů, bramboráků a karbanátků. Balení: 80 g