Provensálské koření 15 g GREŠÍK Dobré koření
Do salátů, na drůbež, bylinné omáčky.
Balení: 15 g
Provensálské koření 15 g GREŠÍK Dobré koření
Složení: tymián, bazalka, saturejka, oregáno, rozmarýn, anýz, majoránka, levandule
Provence je oblast nacházející se v jihovýchodní Francii, která je známá svou bohatou kuchyní a používáním mnoha koření a bylinek. Provensálské koření je směs těchto bylinek a koření, které se často používá v této oblasti a v celé Francii.
Tradičně se provensálské koření skládá z rozmarýnu, tymiánu, oregána, majoránky, bazalky a šalvěje, ale může také obsahovat další bylinky a koření, jako je například levandule, česnek, fenykl, rozmarýnový olej nebo sůl. Složení se může lišit podle konkrétního receptu, ale všechny varianty mají společné aroma středomořské kuchyně.
Provensálské koření se používá k dochucení různých jídel, jako jsou pečená a grilovaná masová jídla, omáčky, polévky, rizoto a zeleninová jídla. Může také být použito k dochucení oleje, octa nebo soli a vytvoření jedinečného kořenícího mixu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Související produkty

Pro všestranné použití v kuchyni. Je jemnější než čerstvý česnek. Balení: 30 g

Na pečenou drůbež, ryby, do rajské omáčky a polévky, na vepřovou pečeni.

K přípravě dušených mas a zeleniny zejména v indické a arabské kuchyni. Balení: 40 g

Na pečenou drůbež, do asijské kuchyně, luštěninové a rybí polévky. Balení: 40 g

Cinnamomum verum Do svařeného vína, kompotů, masitých pokrmů v asijské kuchyni. Skořice ceylonská má mnohem jemnější...

Vhodný všude tam, kde se používá pepř. Je značně aromatický, ale málo peprný. Balení: 20 g

Allium cepa Pro všestranné použití v kuchyni. Je jemnější než čerstvá cibule. Balení: 60 g

Do polévek, bramborových a sýrových jídel. Balení: 15 g

Země původu: provincie Kampot (Kambodža)

Má jemnou, kořenitou chuť a vůni. Užívá se v asijských kuchyních do omáček a vařené rýže, kterou zbarví krásně do...

Dodává příjemně peprně-kyselou chuť mořským rybám, masovým minutkám a pikantním omáčkám. Balení: 60 g
Podobné produkty

Ochutí a zvýrazní chuť polévek a bílých omáček. Balení: 60 g

Ideální do mlýnků na pepř. Osvěží vůní, chutí i barevností všechny pokrmy. Balení: 50 g

Opečený chléb potřete olivovým olejem a posypte Bruschettou. Balení: 30 g

Mírně pálivé koření vhodné na grilované či pečené kuře a krůtu. Balení: 50 g

Vhodné pro všechny druhy grilovaných a pečených mas, drůbeže a ryb.Balení: 100 g

Obsahuje 5 druhů koření: Bylinky s cibulkou, Na mletá masa, Paprika lahůdková maďarská mletá, Pikantní koření na...

Do indických jídel, vhodný i na mořské ryby. Balení: 30 g

Aromatické, mírně ostré kari. Čerstvě namleté se skvěle hodí k dochucení asijských jídel. Balení: 40 g

Příprava: 1 - 2 lžičky na 1 kg mouky (dle chuti). Balení: 50 g

Na sladkovodní i mořské ryby. Balení: 30 g