Piri-Piri 30 g GREŠÍK Dobré koření
Pikantní, mírně ostré koření na maso a omáčky.
Balení: 30 g
Piri-Piri 30 g GREŠÍK Dobré koření
Složení: chilli, cibule, paprika, pepř, česnek, kerblík, mořská sůl (max. 5 %)
Piri-Piri je koření pocházející z afrického kontinentu a zahrnuje různé druhy pálivých paprik, nejčastěji se však jedná o papriky druhu Capsicum frutescens. Toto koření se používá v tradiční africké kuchyni, ale také v portugalské kuchyni, kde se stalo populárním především díky portugalským osadníkům v Africe.
Piri-Piri má intenzivní a pikantní chuť a je obvykle používán k dochucení grilovaných nebo pečených jídel, jako jsou kuřecí křídla, ryby nebo steak. Může být také použit jako marináda pro maso nebo jako ingredience do omáček. V portugalské kuchyni se často používá k dochucení jídel jako je frango piri-piri (pikantní kuře) nebo camarão piri-piri (pikantní krevety).
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Související produkty

Na ochucení grilovaných a dušených mas. Balení: 40 g

Vhodný všude tam, kde se používá pepř. Je značně aromatický, ale málo peprný. Balení: 20 g

Na přípravu koprové omáčky, kulajdy a zelných salátů, též na zavařování. Balení: 20 g

Laurus nobilis Do polévek a omáček, zejména smetanových a rajské, též k nakládání hub a zeleniny. Balení: 10 g

Allium cepa Pro všestranné použití v kuchyni. Je jemnější než čerstvá cibule. Balení: 60 g

Do pečiva, bramborové kaše, bílé polévky, ragú. Balení: 3 ks

Nepostradatelný v jihoamerické a thajské kuchyni jako součást pikantních omáček, též do mletého masa. Balení: 20 g

Pro všestranné použití v kuchyni. Je jemnější než čerstvá cibule. Balení: 30 g

Do sladkých pokrmů, na přípravu ryb a pomazánek. Balení: 30 g

Na ochucení grilovaných a dušených mas. Balení: 40 g

Do polévek, omáček, pomazánek, na zdobení takřka všech slaných pokrmů. Balení: 15 g

Velmi jemná chuť a vůně. Vhodný na ryby, zeleninové saláty, do omáček a na všechna masa. Balení: 25 g
Podobné produkty

Jemně pálivá směs na kuřecí maso, pokrmy asijské kuchyně. Balení: 50 g

K dochucení salátů a mléčných výrobků. Balení: 50 g

Tuniská ostrá směs na pečená masa a dušenou zeleninu. Balení: 50 g

Velmi originální středně ostré jihoafrické koření na dušenou zeleninu, pikantní omáčky a různou úpravu mas....

Bulharské koření vhodné do mletých mas, zapékané zeleniny a masa, do slaných pomazánek.

Ostřejší kari s paprikou, pro přípravu polévek, omáček, rýže, drůbeže, ryb.Balení: 50 g

Ideální do mlýnků na pepř. Osvěží vůní, chutí i barevností všechny pokrmy. Balení: 50 g

Na steaky, pečená masa a pikantní omáčky. Balení: 40 g

Pro přípravu perníků a cukroví. Balení: 40 g

Do polévek, do salátů a omáček, též pod svíčkovou. Balení: 40 g