Muškátový květ mletý 20 g GREŠÍK Dobré koření
Do pečiva, bramborové kaše, bílé polévky, ragú. Má jemnější chuť než muškátový ořech.
Balení: 30 g
Muškátový květ mletý 20 g GREŠÍK Dobré koření
Složení: mníšek muškátovníku vonného
Myristica fragrans
Muškátový květ (neboli muškátový oříšek) je aromatické koření, které se získává ze semen stromu Myristica fragrans, který je původem z Indonésie. Muškátový květ má velmi charakteristickou, sladkou a kořeněnou chuť a vůni a je často používán jako koření při přípravě pokrmů.
Muškátový květ se používá k ochucení masových jídel, jako jsou hovězí nebo vepřové maso, ale také se používá k dochucení omáček, polévek, zeleniny, pečiva a nápojů. Například svařené víno nebo grog.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Související produkty
Adžika je kavkazské, aromatické, ne příliš ostré koření, vhodné na dušená a pečená masa, grilování kuřat...
Aromatické, mírně pikantní kari, pro přípravu polévek, omáček, rýže, drůbeže a ryb. Balení: 50 g
6 druhů koření: Bylinky do polévky, Grilovací byliny, Maďarské koření, Na špagety, Peperoncino, Provensálské koření...
Na steaky, pečená masa a pikantní omáčky. Balení: 40 g
Středně ostrý typ kari pro přípravu polévek, omáček, rýže, drůbeže, ryb. Balení: 50 g
Opečený chléb potřete olivovým olejem a posypte Bruschettou. Balení: 30 g
Mírně pálivá, nasládlá směs na zeleninu. Balení: 50 g
Směs smícháme s máslem a podáváme s minutkami. K dochucení majonézy, polévek, omáček a salátů. Balení: 30 g
Do polévek, do salátů a omáček, též pod svíčkovou. Balení: 100 g
Bulharské koření vhodné do mletých mas, zapékané zeleniny a masa, do slaných pomazánek.
Pro přípravu perníků a cukroví. Balení: 40 g
Podobné produkty
Pepř bílý má jemnější chuť a vůni než pepř černý. Vhodný pro bílá masa, polévky, bílé omáčky. Balení: 40 g
Italská a řecká kuchyně, na pizzu, těstoviny, ryby a drůbež. Balení: 20 g
Illicium verum Do čínské kuchyně, pokrmů z hovězího masa, na dušené ryby. Také do perníků a likérů....
Typické použití - do asijské a jihoamerické kuchyně. Balení: 40 g
Do polévek, bramborových a sýrových jídel. Balení: 15 g
Pro výrobu domácí hořčice a nakládání zeleniny a hub. Balení: 100 g
Nepostradatelný v jihoamerické a thajské kuchyni jako součást pikantních omáček, též do mletého masa. Balení: 20 g
Do omáček, polévek, při marinování masa a ryb, k nakládání hub a zeleniny. Balení: 30 g
Do polévek, omáček, zeleninových pokrmů a dušených mas. Balení: 100 g
Na pečenou drůbež, do asijské kuchyně, luštěninové a rybí polévky. Balení: 40 g
Na kořenění zvěřiny, kuřete na divoko, do marinád na ryby. Balení: 30 g