Bobkový list celý 10 g GREŠÍK Dobré koření
Laurus nobilis
Do polévek a omáček, zejména smetanových a rajské, též k nakládání hub a zeleniny.
Balení: 10 g
Bobkový list celý 10 g GREŠÍK Dobré koření
Složení: list vavřínu
Bobkový list se používá hlavně jako koření v polévkách, omáčkách, marinádách a jiných pokrmech, zejména v evropské a středomořské kuchyni. Je také oblíbenou přísadou do gulášů a vývarů v maďarské kuchyni.
Bobkový list obsahuje mnoho užitečných látek, jako jsou éterické oleje, flavonoidy a třísloviny. V tradiční medicíně se také používá k léčbě různých zdravotních problémů, včetně trávicích problémů, bolestí hlavy a svalových křečí.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Související produkty
Velmi originální středně ostré jihoafrické koření na dušenou zeleninu, pikantní omáčky a různou úpravu mas....
Pikantní byliny s pepřem na maso a zeleninu. Balení: 40 g
6 druhů koření: Bylinky do polévky, Grilovací byliny, Maďarské koření, Na špagety, Peperoncino, Provensálské koření...
Pikantní, mírně ostré koření na maso a omáčky. Balení: 30 g
Bulharské koření vhodné do mletých mas, zapékané zeleniny a masa, do slaných pomazánek.
Chuť a vůně indické kuchyně. Bez glutamanu sodného. Balení: 48 g
Příprava: 1 - 2 lžičky na 1 kg mouky (dle chuti). Balení: 50 g
Jemně pálivá směs na kuřecí maso, pokrmy asijské kuchyně. Balení: 50 g
Mírně pálivá, nasládlá směs na zeleninu. Balení: 50 g
Podobné produkty
Pepř bílý má jemnější chuť a vůni než pepř černý. Vhodný pro bílá masa, polévky, bílé omáčky. Balení: 40 g
Pro všestranné použití v kuchyni. Je jemnější než čerstvý česnek. Balení: 60 g
Země původu: provincie Kampot (Kambodža)
Cinnamomum verum Do svařeného vína, kompotů, masitých pokrmů v asijské kuchyni. Skořice ceylonská má mnohem jemnější...
Do polévek, omáček, zeleninových pokrmů a dušených mas. Balení: 100 g
Do polévek, omáček, zeleninových pokrmů a dušených mas. Balení: 50 g
Do mexické, indické a arabské kuchyně. Před použitím je vhodné kmín opražit. Chuť římského kmínu je výrazná,...
Typické použití - do asijské a jihoamerické kuchyně. Balení: 50 g
Chuť je výrazně kořenná, mírně štiplavá. Použití do zeleninových a masitých jídel, zejména indonéské kuchyně....
Do polévek, gulášů, bramboráků a karbanátků. Balení: 80 g
Do indické a čínské kuchyně, ideální na ryby, nakládanou zeleninu a houby. Balení: 30 g