Adžika 30 g GREŠÍK Dobré koření
Adžika je kavkazské, aromatické, ne příliš ostré koření, vhodné na dušená a pečená masa, grilování kuřat a do masových směsí.
Balení: 30 g
Složení: paprika, koriandr, kopr, jedlá sůl (max. 13 %), česnek, bazalka, pískavice, máta, bobkový list, majoránka, celer, petržel, saturejka, chilli
Výrobek obsahuje celer.
Adžika je kořeněná papriková omáčka, která pochází z Kavkazu a získala popularitu po celém světě. Adžika je tradičně vyrobená z červených paprik, česneku, soli, koření a bylinek, jako jsou koriandr, kmín a petrželka. Existuje mnoho variant adžiky, přičemž některé jsou mírné a jiné velmi pálivé.
Adžika se používá jako koření k různým pokrmům, jako jsou masová jídla, omáčky, sýry, marinády a saláty. Také se používá jako samostatný příloha ke grilovanému nebo pečenému masu.
Adžika má mnoho zdravotních výhod, protože obsahuje antioxidanty a vitamíny. Například papriky jsou bohaté na vitamín C a kapsaicin, což může pomoci snížit riziko srdečních onemocnění, zlepšit trávení a podpořit imunitu. Adžika také obsahuje česnek, který může pomoci snížit krevní tlak a cholesterol a zlepšit kardiovaskulární zdraví.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Související produkty

Na přípravu koprové omáčky, kulajdy a zelných salátů, též na zavařování. Balení: 20 g

Pro všestranné použití v kuchyni. Je jemnější než čerstvý česnek. Balení: 30 g

Na ochucení grilovaných a dušených mas. Balení: 40 g

Na pečenou drůbež, ryby, do rajské omáčky a polévky, na vepřovou pečeni.

Na pečená a grilovaná masa a ryby. Balení: 50 g

Velmi jemná chuť a vůně. Vhodný na ryby, zeleninové saláty, do omáček a na všechna masa. Balení: 25 g

Do polévek, omáček, pomazánek, na zdobení takřka všech slaných pokrmů. Balení: 15 g

Do polévek, bramborových a sýrových jídel. Balení: 15 g

Ochutí a zvýrazní polévky, zejména vývary. Balení: 15 g

Do polévek, zeleninových a bramborových jídel, bešamelových omáček a bylinkového másla. Balení: 20 g
Podobné produkty

Na steaky, pečená masa a pikantní omáčky. Balení: 40 g

Mírně pálivá, nasládlá směs na zeleninu. Balení: 50 g

Ostřejší kari s paprikou, pro přípravu polévek, omáček, rýže, drůbeže, ryb.Balení: 50 g

Ideální do mlýnků na pepř. Osvěží vůní, chutí i barevností všechny pokrmy. Balení: 50 g

Na sladkovodní i mořské ryby. Balení: 30 g

K dochucení polévek, omáček a dušených jídel. Balení: 20 g

6 druhů koření: Bylinky do polévky, Grilovací byliny, Maďarské koření, Na špagety, Peperoncino, Provensálské koření...

Směs smícháme s máslem a podáváme s minutkami. K dochucení majonézy, polévek, omáček a salátů. Balení: 30 g

Velmi originální středně ostré jihoafrické koření na dušenou zeleninu, pikantní omáčky a různou úpravu mas....

Mírně pikantní koření na přípravu všech druhů gulášů. Balení: 60 g

Pro přípravu perníků a cukroví. Balení: 40 g